June 13

Zgjedhje 2023, rezultatet Bashkia Korçë dhe anëtarët e Këshillit Bashkiak (Infografik)

Eriselda Sefa e Partisë Socialiste do të drejtojë Lushnjen për një mandat të plotë pasi fitoi zgjedhjet e 14 majit 2023 me 63% të votave. Socialistët fituan mbi 22 mijë vota ndërsa kandidati i koalicionit Bashkë Fitojmë Eduart Sharka mori 13 mijë vota. Në krahasim me zgjedhjet e vitit 2021, socialistët duket se kanë humbur rreth 3 mijë vota ndërsa partitë e opozitës kanë humbur gati 7 mijë vota.

Në zgjedhjet për këshilltarë, Partia Socialiste mori 24 nga 41 vendet, pasuar nga Bashkë Fitojmë me 7 vende dhe Partia Demokratike zyrtare me 4 vende. Partia Socialdemokrate mori dy mandate ndërsa edhe katër parti të vogla morën nga një mandat secila.

Kjo është lista e anëtarëve të Këshillit të Bashkisë Lushnjë 2023-2027.


Tags

Bashkia Lushnje, BIRN Infografik, Eduart Sharka, Eriselda Sefa, Zgjedhje 2023


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Forma e kontaktit

Name*
Email*
Message
0 of 350