0 komente

Trajnim: Si të kemi sukses me WordPress

10 April, 2021

Mëso WordPress për 6 orë

Trajnuesi ka krijuar mbi 120 faqe dhe punuar me faqe të njohura, si:

Pse ky trajnim?

 • Që t'ju tregojmë një mënyrë të provuar si të ndërtoni, publikoni dhe mirëmbani faqen tuaj në internet.
 • Synimi i këtij trajnimi për Wordpress nuk është t’ju tregojë për çdo platformë që ekziston apo t’ju bindë pse ju duhet një faqe!
 • Publikimi i faqes tuaj me Wordpress nuk është sekret por një mënyrë e provuar dhe e thjeshtë, që ju lejon të shfrytëzoni potencialet, mundësitë dhe opsionet thuajse pafund që ju ofron. Aktualisht, mbi 42% e faqeve që publikohen në internet janë ndërtuar me Wordpress. E përsëris, mbi 42%!
 • Kjo platformë e ka treguar që është super e lehtë në përdorim dhe e përshtatshme për thuajse çdo lloj nevoje që ju mund të keni.
 • Tema e ndërtimit dhe publikimit të faqeve me Wordpress mbetet ndër temat më të kërkuara nga lexuesit dhe ndjekësit e Sfida Biznesi.

Sfida e mediave sociale

Nëse duam të tërheqim një audiencë të caktuar, të gjithë përdorim mediat sociale sepse na lejojnë të krijojmë profile dhe faqe ‘pa pagesë’. Aty e kemi të lehtë të tërheqim fansa dhe ndjekës me shumicë dhe kështu mund të ngremë një biznes, krijojmë një brand, promovojmë një nismë, apo thjesht marrim pëlqime (likes) nga miqtë dhe ndjekësit.

Por çfarë ndodh nëse thyhen rregullat? 

Ç’ndodh nëse vetë mediat sociale ndryshojnë rregullat e tyre?

Personalisht njoh mjaft raste ku për një nga dy arsyet e mësipërme ose gabime të tjera, klientët e mi dhe persona të ndryshëm më kanë kontaktuar pasi kishin ngelur në baltë nga mediat sociale.

Javë, muaj, madje dhe vite punë të çuara dëm!

Tragjedia më e madhe ishte fakti që tani ata nuk kishin si t’i merrnin ndjekësit/fansat e tyre me vete dhe nëse kishin nerva dhe lekë, do duhet ta fillonin gjithë punën nga fillimi. 

Ajo që dua të them është:

Ata, ju dhe unë, jemi të gjithë ‘qiraxhinj’ në mediat sociale.

Edhe ndonëse disa prej nesh mund të kenë ngritur ‘perandori’ me mijëra e mbase miliona fansa, në fund të ditës, përsëri mbetemi ‘qiraxhinj’ në mëshirën e fatit apo vullnetit të pronarëve të mediave sociale.

A bën sens kjo që po them?


Avantazhet e faqes tuaj

Në morinë e eksperiencave të mia në internet, që në 1999, kur krijova faqen e parë, kam parë me dhjetra e qindra raste ku fatet e projekteve të mia apo të klientëve të mi mbetën peng të një platforme apo sistemi që nuk ishte në dorën tonë. 

Por kjo ndryshon kur ke faqen tënde të internetit.

Dua të them që në botën e internetit, e vetmja gjë që mund të quhet e jotja është ‘faqja jote’. Aty ti mund të ndërtosh një perandori apo edhe një mini-blog që ta quash tëndin dhe ta menaxhosh si dhe kur të duash, pa pasur frikë se si mund të shkojnë rrymat e mediave sociale apo të platformave ku bazohesh.

Më kujtohen plaftorma sociale dhe blogjesh si GeoCities, Hi5, MySpace, Google+… që ishin vërtetë shumë të mëdha në kohën e tyre por tashmë nuk janë më ose nuk ju kujtohet më as emri

Ndërkohë sot kemi Facebook dhe Instagram, por edhe për sa kohë?

Ja pse ju duhet një faqe dhe tani është koha që të lini pas dore çdo justifikim dhe arsyetim që ju pengon të merrni hapin e duhur.


Pse ju duhet faqja juaj?

Nëse keni një projekt, biznes, organizatë apo jeni profesionist i mirëfilltë, atëherë ju duhet patjetër faqja juaj në internet pasi ajo është referenca e qëndrueshme që ju dhe puna juaj ekzistoni. 

Nuk bëhet fjalë për një preferencë, por për një domosdoshmëri. Faqja juaj është si adresa e shtëpisë tuaj. Pra, nuk po flas për shtëpi me qira, si ato në mediat sociale! Një shtëpi e mirë është ajo te e cila ju investoni kohë, para dhe energji në plan afatgjatë, sepse e dini që do t’i rezistojë kohës dhe nuk ka gjasa të ndryshoni vendodhje peridikisht.

Publikimi i faqeve nuk është më sfidë

Nëse ndërtimi dhe publikimi i një faqeje ju duket ende një sfidë e pakalueshme nuk ka pse të jetë kështu. 

Ndonëse mendoni se mediat sociale i përmbushin të gjitha nevojat për publikime, ato në fakt nuk i shërbejnë mirë kohës dhe nuk ju lejojnë të përmbushni nevojat në rritje të biznesit, projektit apo profilit tuaj si profesionist.

Tani duhet të pranoni faktin që edhe nëse para pak vitesh ishte sfidë të ndërtoje një faqe profesionale, tashmë kjo është mjaft e arritshme, gjë që mund të vërtetohet edhe nga moria e platformave dhe shërbimeve që e mundësojnë.

profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Pjesëmarrëse në trajnimin për Wordpress

Grazie a questo corso sono riuscita a capire molte cose per quanto riguarda la pubblicazione di una pagina web. Se prima pensavo fosse impossibile, oppure molto difficile, ora non è più così! Grazie!!!

Iris Canole - Studente në Itali

Pjesëmarrëse në trajnimin për Wordpress

Më prezantoi me platformën WordPress dhe sesi mund të krijoj website-in tim në anë të WordPress-it . U njoha me funksionet kryesore, pata mundësi të shihja sesi u krijua një website praktikisht dhe pata mundësi ndërveprimi.

Heligerta Zela - Fondacioni Maratonomak

Pjesëmarrëse në trajnimin për Wordpress

Më ndihmoi jo vetëm të pasuroja njohuritë e mia për krijimin e një faqeje interneti, por edhe me frymëzoi të hapja një të tillë.

Manjola Condi - Colliers International

Pjesëmarrëse në trajnimin për Wordpress

Më ndihmoi për të kuptuar më tepër për elementët përbërëse të një website dhe cilat janë disa nga funksionet kryesore për të patur një faqe funksionale dhe të ndërtuar në mënyrë profesionale. Mbi të gjitha më ndihmoi të kuptoja se sa lehtësisht e përdorshme dhe e dobishme është platforma e WordPress. :)

Jeorkejda Zhaka - Fondacioni Maratonomak

Oferta jonë €60 nga €120

 • Ky trajnim për Wordpress ofrohet i gjithi në shqip! Pra, ne flasim shqip.
 • Të gjithë pjesëmarrësit do kenë mundësinë të praktikojnë me një version live në Wordpress ku mund të bëni prova dhe mësoni ta përdorni me të gjitha funksionet. Kjo nuk ofrohet askund tjetër.
 • Në fund të trajnimit, pjesëmarrësit do kenë mundësinë ta blejnë faqen që kanë ndërtuar për ta përdorur dhe përmirësuar më tej.
 • Do ofrohen disa shtojca (plugins) premium pa pagesë, për ata që do blejnë faqen përfshi: SEOPress Pro $39/vit / MailPoet $70/muaj deri në 10,000 abonentë
 • Përfitoni 50% ulje nëse regjistroheni përpara datës së lancimit.
 • Përfitoni 1 vit hostim pa pagesë nëse paguani shumën e plotë të trajnimit prej $120

Paketa bazë

 • 6 orë trajnim me video konferencë;
 • faqe e plotë individuale në Wordpress për t'u trajnuar;
 • antarësi te grupi privat në Facebook dhe/ose Whatsapp për të mbështetur njëri-tjetrin;
 • video e regjistruar e sesioneve;

 59.99

Me transfertë bankare, kartë debit, krediti ose PayPal

Paketa PLUS

 • gjithë zërat te Paketa bazë
 • hostim + domain të paguar për një vit.

 119.99

Me transfertë bankare, kartë debit, krediti ose PayPal

Trajnim individual

 • Konsultim individual
 • Sipas nevojave tuaja

 14.99/ora

Me transfertë bankare, kartë debit, krediti ose PayPal

Formati i trajnimit
(do bihet dakord me pjesëmarrësit)

 • 6 orë aktive drejt-për-drejtë me trajnuesin (3 sesione nga 2 orë, me video-konferencë).
 • Detyra shtëpie, maksimumi 1 orë shtesë çdo javë.
 • Grup privat në Facebook, për diskutime, pyetje, mbështetje dhe materiale ndihmëse shtesë.
 • Ofrojmë dhe trajnim individual, klikoni për detajet

Trajnues

Që prej vitit 1999 ai ka krijuar, lançuar dhe menaxhon me dhjetëra faqe, shumica e të cilave të ndërtuara me Wordpress. Ai ka ndërtuar dhe menaxhuar faqe për medie si Gazeta Shqip (4 vite), faqe e-commerce si ShtepiaeLibrit.com (mbi 12 vite) dhe faqe për mjaft klientë nga kompani dhe organizata me emër në Shqipëri dhe Amerikë.

Nëpërmjet këtij trajnimi ai do ndajë këshilla praktike nisur nga eksperiencat dhe ekspertiza e tij për këdo që dëshiron të publikojë faqen e vet në internet.

Elvis Plaku është sipërmarrës dhe konsulent me eksperiencë korporative dhe private. Aktualisht bashkë-menaxhon dy biznese private dhe shërben si konsulent dhe trajnues për disa biznese/organizata të mirënjohura në vend.

Ekspertiza e tij vjen nga ndërthurja e një sërë përvojash si në botën korporative ashtu edhe në atë private në Shqipëri dhe jashtë. Prirjet dhe dëshira e tij për të eksploruar drejtime të reja e kanë përballur me përvoja në fusha nga më të ndryshmet si: marketingu, psikologjia, komunikimi, burimet njerëzore, teknologjia, etj. Në 2011, përfundoi studimet e nivelit Master për administrim biznesi nga Regent University në Virginia Beach, Virginia, USA.

>