July 10

KPK shkarkoi prokurorin Përparim Vukaj

0  comments

Prokurori Përparim Vukaj i Prokurorisë së Lezhës u shkarkua të hënën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pasi gjatë hetimit administrativ dhe seancës dëgjimore u ngritën dyshime se ai kishte fshehur pasurinë në emër të familjarëve.

Prokurori Vukaj nuk ishte i panishëm në seancën e shpalljes së vendimit, por u mbrojt nga përfaqësuesi i tij ligjor, Aleks Hasanika, i cili kundërshtoi balancat negative dhe dyshimet e ngritura nga Komisioni për pasuri të fshehura.

Trupa që realizoi procesin e vetingut për Vukajn e kryesuar nga Pamela Qirko, me relatore Xhensila Pine dhe anëtare Alma Faskajn, bëri me dije se kërkesat paraprake të Vukajt ishin rrëzuar.

Përparim Vukaj e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1999 dhe ka punuar fillimisht si prokuror i Prokurorisë së Shkodrës. Në vitet 2005-2012, Vukaj punoi si prokuror në Prokurorinë e Korçës, ndërsa në vitet 2012-2015 e ushtroi funksionin në Prokurorinë e Tiranës. Në vitin 2015, Vukaj u komandua drejtues në Prokurorinë e Lezhës, ndërkohë që e ushtroi më pas funksionin edhe në Prokurorinë e Fierit.


Tags

Aleks Hasanika, Alma Faskaj, Elka Ekmenkova, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, Pamela Qirko, Përparim Vukaj, Prokurore, Prokuroria e Rrethit Lezhë, Xhensila Pine


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Forma e kontaktit

Name*
Email*
Message
0 of 350