July 12

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-prokurores Silvana Pani

0  comments

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të martën më 11 korrik vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të prokurores së Përmetit, Silvana Pani. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit, i kjryesuar nga Ina Rama, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Albana Shtylla, Natasha Mulaj e Sokol Çomo, pas shqyrtimit në dhomë këshillmi të ankimit të Panit.

KPK vendosi në 5 tetor 2020 të shkarkonte Panin për probleme në kriterin e pasurisë. Pani i  kundërshtoi gjetjet e Komisionit duke paraqitur analizë financiare paralele. Ajo pretendoi se pasaktësistë ishin gabime në deklarimet vjetore, por shpjegimet u cilësuan jo bindëse nga KPK.

Silvana Pani e filloi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995, duke punoi si prokurore në Përmet dhe në Gjirokastër. Ajo ka qenë edhe drejtuese e Prokurorisë së Përmetit për disa vjet.

 


Tags

Albana Shtylla, Ina Rama, Kolegji i Posaçëm i Apelimit, Natasha Mulaj, Prokurore, Prokuroria e Rrethit Përmet, Rezarta  Schuetz, Silvana Pani, Sokol Çomo


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Forma e kontaktit

Name*
Email*
Message
0 of 350